Alkuperäinen Japanilainen Reiki

ALKUPERÄINEN JAPANILAINEN REIKI


Me opimme traditiot ja viemme niitä eteenpäin muuttumattomina koska silloin ne säilyttävät alkuperäisen voimansa. Sen joka on syntynyt aikojen alussa, kun ihmiset ovat tutkineet ja perehtyneet näihin asioihin. Nykypäivänä me pääsemme helpommalla vain seuraamalla heidän viitoittamaansa tietä. Kun traditio pysyy muuttumattomana saavat saman hyödyn siitä vielä meidän jälkeemme tulevatkin.

Minä opiskelen traditionaalista japanilaista reikiä ja sen kaikki osa-alueita.

Jos kirjoitat googleen Reiki löydät monta erilaista sivua ja tulkintaa. Milloin reiki on liitetty mihinkin etuliitteseen lisäkkeeksi. Minä käytän sanoja alkuperäinen erottaakseni sen kaikesta muusta mihin se on liitetty. Ja luonnollisesti Japanilainen kertoo, että Reiki on Japanista.

Alkuperäinen = Aito. Jokin asia on kehitetty jossain ja tietääksemme mitä harjoitamme on tärkeä ymmärtää asian alkuperä. Toistaa traditio.
Meidän polkumme on viitoitteu Rei KI tarkoittaa elämänenergiaa. Rei=henki Ki= elämänvoima tai elämänenergia, joka virtaa kaikessa elollisessa.

Reiki on elämäntapa, jonka osa-alueisiin kuuluu henkinen harjoittelu, hoitotekniikat, auttaminen sekä perinteen säilyttäminen. Näistä yhdessä muodostuu Reikin tie= Reiki Do

Se ei siis ole pelkkä energiahoitomuoto vaan pitää myös sisällään liudan erilaisia harjoitteita, joiden kautta harjoittaja löytää elämäänsä tasapainoa ja harmoniaa. Itse olen kokenut sen eheyttävän voiman ja rakastunut tähän lempeään tapaan löytää itsensä ja lisätä rakkauden sekä myötätunnon määrää itsessään.

Päätin blogata asiasta siksi, että minulta kysytään jatkuvasti mitä Reiki on. Toivon postausteni avaavan tuota asiaa. Toivottavasti pystyn poistamaan vääriä uskomuksia ja luuloja, jotka ympäröivät elämäni suurinta asiaa. Näillä sivuilla kerron omia näkökulmiani.

ENSI KOSKETUKSENI REIKIIN

Törmäsin reikiin ensimmäisen kerran Ridasjärven päihdehoitolassa ollessani siellä päihdekuntoutuksessa. Olin valmis muuttamaan elämäni. Tarvitsin siihen vain työkaluja. Käteni osui esitteeseen, jossa kerrottiin reiki hoidosta. Luin esitettä ihmetellen mitä reiki on, kunnes huomasin lapsuudestani tutun sanan Healing. Se ratkaisi asian ja uskaltauduin kokeilemaan hoitoa.

Olen kirjoittanut ensimmäisestä kerrastani silloin ylös näin:

Tulin tovi sitten Reiki hoidosta. Kokemus oli enemmän uskonnollinen kuin virkistävä. Kroppa niin tukossa, että kestää aikansa saada energiat virtaamaan, Näin itseni niityllä tanssimassa ja lennättämässä leijaa. Lopulta olin se iloisesti tanssiva leija, hymyilin. Sitten tuli surullinen olo. Kuljin siinä niityllä Näsä sylissä ja Ave vierellä (lukijalle huom: edesmenneet kissani ja koirani), katsoin itseäni ja meitä takaapäin. Kuljin kohti suurta valoa. Olin surullinen tajusin, että olin pitänyt Avea ja Näsää luonani tarvitsemalla heitä eivätkä he olleet päässeet lähtemään, vapautumaan. Nyt he ovat jossain valossa kulkemassa. Kiitos toverit ja anteeksi, että tarvitsin teitä näin kauan. Nyt olen paikassa minne uskon heidän minut halunneen”.                   

Seuraava Reiki hoitoni olikin jo syvästi rentouttava ja mieleni halusi vain nukkua. Kun tiesin mitä hoidossa tapahtui, antauduin luottavaisena hoitajan käsiin.

  MATKAN ALKU

Kotiutuessani löysin asuinpaikkani läheltä Reiki-hoitajan. Kävin hänen luonaan useita kertoja hoidossa. Reiki avasi minua fyysisesti ja henkisesti. Olin yllättynyt, kuinka syvällisesti, se lähti myös mieltäni puhdistamaan. Kaikki traumat, jotka olivat jääneet kehooni tukkeutumina, lähtivät liikkeelle hoitojen myötä. Kerros kerrokselta kaikki vihat ja pelot lähtivät liikkeelle, jotta pystyin kohtaaman tuskan, jota en ollut surrut pois.

Kaikki hoito ei todellakaan tuntunut pelkästään hyvältä koska kehoni oli kuin myrkkysäiliö, johon olin huolettomana painanut kaiken negatiivisen elämäni aikana. Välillä se aiheutti huonoa oloa ja halua olla yksin. Hyväksyin sen osana kokonaisvaltaista paranemista.

Jossain kohti hoitajani ehdotti minulle menemistä Reiki-kursseille opiskelemaan itse hoitajaksi, jotta pystyisin hoitamaan itse itseäni. Aikuisopistosta löysin ensimmäiset Reiki-kurssini. Sen jälkeen päädyin Karuna-kurssille. Olin jo jatkamassa matkaani eri suuntaan, kiirehtimässä etsimään nopeinta ja parasta energiahoitoa. Sitä, joka hoitaisi hetkessä vaivani, kuten länsimaissa on tapana. Silloin mieleni löysi valtavan halun pysähtyä ja tarkastella lähemmin Reikiä. Mitä se oikein on ja miksi se toimi kohdallani.

Löysin tieni Usui Reiki Ryohon kursseille. Vasta tuon jälkeen minulle avautui oikeasti Reikin ja Mikao Usuin historia.

Muistan ensimmäisellä kurssillani, Shoden, kuinka mieleni valtasi kunnioitus, kuultuani Mikao Usuin, Reikin kehittäjän koko historian. Se oli kiehtovaa. Reiki oli hänen elämäntyönsä. Ei sekunnissa saatu tieto taikka äkillinen valaistus. Kaikki hänen omassa elämässään oppima yhdistyy Reikin tiessä. Reiki Do.

Tiedän miksi haluan hälventää outoja uskomuksia, joita Reikin ympärillä pyörii. Toivon osaavani vastata siihen mitä se on ja mitä se ei ole. Pysy mukana matkassa niin se aukeaa varmasti sinullekin. Tai vielä parempaa, ehkäpä löydät itsesi lopulta Reiki kurssilta ja pystyt muodostamaan oman mielikuvasi tuosta uskomattoman ihanasta asiasta.

Nykyään tiedän mitä opiskelen ja miksi, yrittäen kunniottaa Mikao Usuin elämäntyötä. Olen kiitollinen, että hän jätti maailmalle niin kauniin perinnön. Ja, että minut johdatettiin aidon asian äärelle.

Valoa Päiväänne. Reiki Do <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *