Alkuperäinen Japanilainen Reiki

REIKIN VAIKUTUKSISTA

Vuosikymmeniä olin käpertynyt pieneksi palloksi, joka ei tuntenut mitään eikä antanut minkään tuntua. Kaikki tunteminen oli vaarallista. Ainoa tunne, joka minua jotenkin liikutti oli viha.
Pitkään en ymmärtänyt miksi joudin aina vaikeuksiin. Liian lähellä työpaikalla selkäni takana seisova mies sai minut reagoimaan niin rajusti, että heitin hänet toiselle puolelle huonetta. Tiesinhän minä kuinka paljon minua oli satutettu mutten silti ymmärtänyt kuinka se vaivasi ”turvallisessa” ympäristössä. Keskellä päivää työpaikalla. Muistan vain edeltävän tunteen. Tunsin tulleeni ahdistetuksi hyllyn ja hänen väliinsä, seuraavaksi muistankin kaikkien huoneessa olijoiden järkyttyneet ilmeet.

Tuosta tapauksesta on melkein kymmenen vuotta ja vasta nyt minulle on aidosti selvää miksi, enkä enää pidä itseäni tärähtäneenä. Hermostoni reagoi niin kuin sen kuuluisikin vaaraan. Tosin tuossa tapauksessa se ylireagoi ylivireystilan vuoksi.

Olin kokenut pitkäkestoista äärimmäistä väkivaltaa niin monelta taholta, etten tuntenut turvaa enää missään. Yöt menivät valot päällä nukkuessa. Pieninkin risahdus sai kimpoamaan pystyyn täydessä pakene tai taistele valmiustilassa. Kotioven avaaminen jäädytti minut täysin neljäkymmentäneljä vuotta.

Kävin terapiassa purkamassa tunnelukkoni. Se on oiva keino saada avaimia itsensä kanssa työskentelyyn. Pelkkä puhuminen ei silti poista koteloituneita traumoja kehostamme. Vaikka mielemme ei enää reagoisi turvattomuuden tunteisiin kehomme reagoi. Pitkäkestoinen trauma aiheuttaa valtavan stressin, joka tallentuu kehomme muistiin. Sinne kohtiin missä sanat eivät pysty sitä enää purkamaan. Ja tässä kohti astuu mukaan kuvioihin Reiki. Tuo äärimmäisen lempeä kehon- ja mielenhoitomuoto.

Kaikki koetut asiat olivat jääneet syvälle kehoni muistiin ja kerääntyneet hermostooni sekä suolistooni aiheuttaen jatkuvan ylivireystilan. Sympaattinen hermostoni kyllästi kehoni loppumattomalla stressihormonipommituksella. Reiki poisti kehostani välittömästi stressiä ja auttoi unettomuuteeni rentouttaessaan lihakseni syvältä. Se poisti valtavia tunne- ja energiatukkeutumia kehostani, joita syvälle mieleeni ja kehooni hautaamani asiat olivat aiheuttaneet.

Mieleni kuohunta lakkasi ja pystyin kuulemaan rauhoittuneen sydämeni sykkeen ja syventämään pinnallista pelokasta hengitystäni. Kroonisesti nyrkkiin pusertuneet käteni ja yhteen purrut hampaani ovat jännityksien poistuessa löytäneet luonnollisen tavan olla. Reiki avasi mieleni lukkoja ja uskalsin toimia ilman alkoholia. Reikin ansiosta uskalsin myös lähteä käsittelemään mieltäni sairastuttavat asiat. Alkuperäinen japanilainen Reiki toi elämääni tasapainoa, harmoniaa ja iloa.

Viisi vuotta on nyt ensikohtaamisestani Reikin kanssa. Niin paljon on mahtunut näihin vuosiin. Vaikka joskus suuresti stressaantuessani puren edellen hampaani yhteen öisin, olen vihdoin neljäkymmentäyhdeksän vuotiaana saanut nauttia pitkistä yöunista ilman minkään valtakunnan unilääkeitä tai muita kemikaaleja.

Viimeiset kolme vuotta olen avannut asuntoni oven ilolla. Olen matkustanut ympäri eurooppaa rinkka selässäni ilman päämäärää vain vihikoira vierelläni. Opetellut luottamaan tapamiini ihmisiin. Olen kävellyt yksin Madridin yössä ja matkustanut jännittäen metrolla. En pelännyt ihmisiä vaan sitä löydänkö oikean pysäkin. Olen harjoitellut itsetuntemusta, pelkojeni kohtaamista ja opetellut luomaan suhteita ihmisiin.

Olen alkanut maalaaman ja pitänyt maalausnäyttelyitä kaksin kappalein. Olen blogannut matkastani Vapauden Asema nimisellä blogilla. En saanut apua pillereistä, joita minulle jaeltiin vuosikausia. Mutta minä sain pysyvää apua Reikistä, joogasta, itsetuntemuksesta, luonnosta, taiteista ja eheyttävästä valokuvauksesta. En tiedä eheydynkö koskaan täydellisesti, olen kokenut niin paljon. Mutta olen eheyttänyt itseni takaiisn työelämään ja sen yli. Olen eheyttänyt itselleni uskalluksen elää itseni näköistä elämää. Ja siinä Reiki on ollut yksi merkittävimmistä apukeinoista.

Valoa Päivääsi <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *